Zoeken
  • 06/09/2020 - Robbe Mellaerts

Wie ben ik?

Ik ben Robbe Mellaerts, 26 jaar oud, oprichter en eigenaar van Fit2Live & cardio performance training.


fietser

Als ik over sport begin te babbelen, start mijn verhaal eigenlijk pas op men 16e. Wat eigenlijk niet correct is. Eigenlijk heb ik heel men leven gesport. Ik speelde voetbal tot mijn 13e en moest stoppen door knieklachten. Ik ben eigenlijk tot mijn 13e nooit heel mager geweest. Maar tussen mijn 13e en 15e liep het toch uit de hand. Ik kwam enorm bij en door ‘de hardheid’ van kinderen/jeugd kwam ik tot het besef dat het zo niet verder kon. De reden dat ik pas spreek over sporten vanaf mijn 16e, is omdat het sinds toen mijn leven elke dag heeft beheerst. No Panic, dit is niet noodzakelijk mijn plan met jou! Ik kan er gewoon niks aan doen. Ik was op slag verliefd en ondanks een aantal moeilijke jaren met toch de twijfels om er mee te stoppen, gebeurde dit nooit. Tja,.. in elke relatie komt wel eens een barstje, zolang het barstje te herstellen valt… Samen met één van mijn beste maten, kwam ik terecht in de fitness. Ik wou afslanken. Ik was geconfronteerd met hoe ik er fysiek uitzag en voelde dit ook tijdens alledaagse zaken of tijdens de LO lessen. Niemand wilt eerste stoppen bij de beeptest… Hoewel ik in twee fitnessclubs het management heb gedaan en heel vaak zag hoe mensen gemotiveerd startte met 3-4x per week sporten, zag ik ze heel snel minderen naar 2-3, 1-2 per week. Om dan te stoppen. Ik maakte de omgekeerde beweging – ik begon met 2x en zoals ik net al zei – ik was op slag verliefd en 2 werd 3 – 4 – 5 tot praktisch alle dagen. Al snel zakte men gewicht van 82 kilo naar 60 op een paar maanden tijd. Ik voelde me goed – sporten ging beter en in plaats van de bus, pakte ik de fiets naar de fitness. Het was een oude fiets – eentje van men tweede communie en reed niet zo vlot. ‘Thuis’ kregen we een beloning voor een goed rapport en dat jaar vroeg ik voor de verjaardag, feestdagen en rapport een nieuwe fiets. Het was een aluminium koersfiets en al snel raakte ik verkocht aan wielrennen. Het beviel me ook, maakte goede sprongen vooruit en in september reed ik mijn eerste koersje. Years gone by en grote potten heb ik niet gebroken in de koers. Selecties bij de junioren voor Beker van België, Ronde van Vlaanderen, een provenciale titel op het PK ploegentijdrijden , selecties bij de beloften voor de Ronde van Namen, Oost – Vlaanderen, Vlaams Brabant waren de uitschieters. Pech, ziekte en blessures waren de rode draad in mijn jaren als wielrenner. Een bekkenfractuur gaat nog de grootste oorzaak zijn van de uitblijvende resultaten. In 2011, echter was ik al eens in aanraking gekomen met triathlon. Ik hou wel van een challenge en stootte toevallig op volgende videoclip: shorturl.at/emoyH . Ik beloofde mezelf dat als ik ooit stopte met koersen dat ik naar Hawaï moest gaan. In 2015 nam ik deel aan mijn eerste triathlon om uiteindelijk in 2018 de volledig overschakeling te maken naar Triathlon met als doel kwalificatie voor Ironman Hawaï.

Ik startte 5 jaar geleden met Fit2Live omdat ik weet dat zonder de begeleiding van Eddy (in men eerste fitnessclub) ik niet had gestaan waar ik nu stond. Het is mijn passie om mensen te helpen hun dromen te verwezenlijken.

Ik weet hoe groot de stap is die je moet nemen om te beginnen met sporten als je er misschien niet goed in bent – maar ik weet ook hoe het is wanneer je volhardt in dat moeilijke begin met een coach aan je zij. And trust me, it’s worth it.

Je kan zo fanatiek worden, maar je kan er ook voor kiezen om tot een bepaald niveau te gaan waar jij je gelukkig voelt en dit nadien te onderhouden. Daar staat Fit2Live voor.

Ik ben er voor jou om die eerste moeilijke stappen samen te nemen. Je bij te sturen en te ondersteunen waar nodig. Een plan op maat te ontwikkelen en je helpen je daaraan te houden.

Word je nadien een zot als ik en 20% van de sportende bevolking (of ben je dat al )? Daar staat Fit2Perform voor. Je begrijpt dat meedraaien met de betere sporters in de amateurcompetities (of misschien profcompetitie) gestructureerde training vraagt. Inzet en daaruitvolgend meetbaar resultaat (in cijfers of een sportprestatie)




1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Drie veelvoorkomende oorzaken van stagnatie van je progressie en hoe je ze kunt aanpakken. Heb je ooit gemerkt dat je vooruitgang stagneert of een moment wanneer alle trainingen die je doet net het te

Of je nu een doorgewinterde atleet bent of een newbie in het vak, het juiste trainingsplan is een essentieel onderdeel van de voorbereiding op je volgende wedstrijd. Als je je inschrijft voor een gr

Met eindeloos veel adviezen die rondgaan over hoe we onszelf van buitenaf kunnen beschermen, denk ik dat het tijd wordt om ons te richten op hoe we dat van binnenuit kunnen doen. Als je het zo ver la